Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Šefas Matas Paulinas – apie sunkų darbą, charakterį sušvelninusią meilę ir atradimus

2018-11-22, Ketvirtadienis 16:05
Rima Aukštuolytė

Matas Paulinas – šiemet Vilniuje atsidariusio ir iš karto antrąją vietą lapkritį paskelbtame „White Guide“ geriausiųjų sąraše užėmusio restorano „Nineteen18“ šefas. 

 „Greitis, laisvė kurti ir mažos detalės, nes jos yra itin svarbios“, - vardija šefas dalykus, kurių išmoko per 10 metų patirtį Danijos restoranuose, tarp kurių – ir geriausiu pasaulyje ne kartą pripažintas „Noma“. 

Paklaustas apie iššūkius, su kuriais susiduria, pašnekovas teigia, kad virėjai tampa vis labiau vertinama specialybe, priešingai nei padavėjai. O šios dvi profesijos, jo nuomone, turi eiti lygiagrečiai.

„Svečias turi jaustis vertinamas, turi jam sukurti aplinką, kurioje jis gali atsipalaiduoti, - sako jis. – Visa tai priklauso nuo padavėjų.“

Ko trūksta Lietuvos restoranų rinkoje? Kodėl šefas nepriimtų vyresnio amžiaus padavėjo? Kaip sukurti lietuvišką virtuvę? Kodėl svarbu atskirti kokybišką lietuvišką produktą nuo lietuviškos virtuvės? Ir kodėl jų restoranui reikėjo įkurti savo fermą?

Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus ieškosime ketvirtadienį 16.08 val. laidoje „Skonio iššūkis“!

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai