Negyvoji jūra yra tokia sūri, nes ją maitina tik Jordano upė ir ji neturi išėjimo į atvirą vandenyną – dėl to vanduo cirkuliuoti gali tik garuodamas, palikdamas mineralus ir druskas. Paprasčiau tariant, laikui bėgant Negyvoji jūra tampa vis sūresnė ir šiandien, anot tyrėjų, yra beveik dešimt kartų sūresnė už vandenyną. Ankstesni tyrimai taip pat parodė, kad Negyvosios jūros druskingumas taip pat padidėjo dėl žmogaus veiklos, nes vis mažiau vandens patenka iš Jordano upės ją užtvenkus ir nukreipiant vandenį žemės ūkiui. Tai reiškia, kad įtekančio vandens lieka vis mažiau ir druskos ežerui atskiesti jo tiesiog neužtenka. Kiti veiksniai, turintys įtakos druskingumui, yra šiltas regiono klimatas ir mineralų turtingi šaltiniai, kurie dėl tektoninės veiklos išsiveržia Negyvosios jūros pakrantėse.
Komentarai
Bendravimo taisyklės