Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Į turgų – mėsos, braškių ir miesto kultūros

2018-01-11, Ketvirtadienis 14:35
Rūta Leitanaitė

Nuo pat miestų istorijos pradžios turgavietė (kartu su bažnyčia) buvo būtinas, centrinis miesto atributas, kuriame ir aplink kurį burdavosi ir kurdavosi miesto kultūra, ekonomika. Šiandien miestai prisotinti prekybinių centrų, ir apskritai apsipirkimas vis dažniau vyksta ne stumdant pirkinių vežimėlį, o spaudant kompiuterio pelės klavišą. Ar tokiame pasikeitusios miesto struktūros ir miestiečių įpročių kontekste turgavietė nėra atgyvena?

Matyt, nėra: štai Vilnius ir Klaipėda neseniai atidarė iš esmės atnaujintus Kalvarijų ir Naująjį turgus.

Koks yra šiuolaikinis turgus laidoje kalbėsimės su Kalvarijų turgaus Vilniuje rekonstrukcijos bendraautoriumi architektu Tauru Paulausku, sociologe, miesto tyrėja ir bendruomeninės platformos laimikis.lt iniciatore Jekaterina Lavrinec. Jos veikloje – įvairios bendruomeninės iniciatyvos, aktyviai veikiančios Šnipiškėse, kaip tik greta Kalvarijų turgaus. Pokalbyje taip pat dalyvaus ir Klaipėdos Naujojo turgaus rekonstrukcijos bendraautorius architektas Mantas Olšauskas.

Laidą rengia Lietuvos architektų sąjunga

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas

srtrf logo81

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai