Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

2100 km dviračiais į Slovakiją ir atgal – misija įmanoma

2016-08-31, Trečiadienis
Partneriai

Lietuviai Aurimas ir Mindaugas įrodė, kad neįveikiamų kliūčių nebūna – vaikinai dviračiais įveikė 2100 km ir per savaitę nukeliavo į Slovakiją. Pasiekę savo kelionės tikslą, Aurimas ir Mindaugas įkopė į Aukštųjų Tatrų kalną – Rysus.

Viena iš įsimintiniausių kelionės dienų Aurimui pasirodė 11 val. žygis kalnų takeliais, į kurį vaikinas leidosi vienas.

„Buvo apie 20 km, grįžau į kempingą naktį, bet man pavyko! Žinojau, kad šiuose miškuose lengva aptikti meškų, o tai man nekėlė nuotaikos leidžiantis naktį per mišką nuo kalnyno. Mano kojos tuomet buvo tiesiog mirusios“, – įspūdžiais dalinosi Aurimas.

Sunkiausias nuotykio etapas, anot Aurimo, prasidėjo 5-7 kelionės dienomis, kai vis labiau pasijautė Tatrų įtaka ir darėsi sunkiau užpuškuoti į kiekvieną kalniuką.

„Neretai pasitaikydavo ir 8-10 proc. statumo, 1,5-2 km įkalnių. Tačiau viską sėkmingai įveikėme ir esu dėkingas, kad Mindaugas tokiomis akimirkomis nesudvejodavo ir mindavo kartu su manimi. Jam tai buvo dar didesnis iššūkis, nes tai pirmoji tokia ilga jo kelionė dviračiu“, – sakė Aurimas.

Žinoma, per devyniolikos dienų kelionę vaikinai patyrė ir smulkių nesėkmių: Mindaugui sprogo galinė padanga, o Aurimo dviračiui lūžo trys stipinai. Tačiau vaikinai džiaugiasi patyrę tokį įspūdingą nuotykį.

Savo kelionę vaikinai įamžino filmuke.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai

stop113 Citata
2024 m. balandžio 18 d.