Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Sultys – rinkitės atsargiai!

2017-06-16, Penktadienis 07:15
Vlada Musvydaitė

Saldžios ir kvapnios vaisių sultys daug kam atrodo puikus gėrimas karštą dieną, o jeigu jos dar ir šviežiai spaustos, ekologiškos, turbūt turėtų būti tikras sveikatos nektaras, tiesa? Nevisiškai.

Reikia nepamiršti, kad sultyse yra nemažai cukraus, kuo saldesni vaisiai, tuo cukraus daugiau, todėl su jomis gauname ir nemažai kalorijų, kartais – daugiau nei įsivaizduojame. Tarkime, vienoje stiklinėje gali slypėti du ar net trys apelsinai – tiek suvalgę tikrai kurį laiką jaustumėtės sotūs, bet sulčių juk netraktuojame kaip maisto ir dažnai jų kiekio neribojame. Sotumo jos taip pat nesuteikia – suvalgę visą vaisių, su minkštimu gauname ir ląstelienos,kuri ilgam užpildo skrandį,  išspaudę sultis, minkštimą, taigi ir ląstelieną, metame į šiukšlių dėžę, todėl iš esmės vartojame cukringą skystį.

Žinoma, sultyse yra mums naudingų medžiagų, tačiau vis dėlto troškuliui malšinti labiausiai tinka paprastas, grynas vanduo. Saldžias sultis patartina skiesti vandeniu, ypač vaikams, kad jie neišsiugdytų įpročio ištroškę būtinai atsigerti ko nors saldaus. Na, o jei sultis ne spaudžiate patys, o perkate iš parduotuvės, atkreipkite dėmesį į sudėtį – gali būti, kad jose rasite sveikatai visai nepalankių medžiagų: dirbtinių saldiklių, dažiklių, konservantų ir pan. Tokių gėrimų reikėtų vartoti kuo mažiau. 

Laidą remia „Pi Pilates Studija“.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai