Įprasta manyti, kad saldumynams sveikai besimaitinančiųjų racione - ne vieta, tačiau šokoladui galima padaryti išimtį. Tiesa, šiuo atveju kalbame apie juodąjį šokoladą, kuriame didelė kakavos koncentracija – 70% ir daugiau. Būtent toks šokoladas, pasirodo, gali būti naudingas mūsų sveikatai! Jame gausu mikroelementų - geležies, magnio, vario ir kitų. Juodajame šokolade yra ir daug antioksidantų -biologiškai aktyvių medžiagų, kurios padeda organizmui kovoti su žalingu aplinkos poveikiu, pavyzdžiui, laisvaisiais radikalais. \
Teigiama, kad šokoladas naudingas širdžiai ir kraujagyslėms, nes skatina kraujotaką ir gerina kraujagyslių sienelių elastingumą, mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat šokolade yra stimuliuojančių medžiagų - kofeino ir teobromino, tačiau jų kiekis mažesnis nei kavoje, todėl šokoladas nesukels jums nemigos ar dirglumo, bet suteiks ištvermės, jei sportuojate ar dirbate. Sportuojant šokoladą galima valgyti ir todėl, kad jis kaloringas, todėl suteikia energijos, tačiau turi savybę malšinti alkį. Išvada - kartais pasimėgauti šokoladu - ne nuodėmė, tik, žinoma, nepamirškime saiko!
Laidą remia „Pi Pilates Studija“.
Komentarai
Bendravimo taisyklės