Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Virtuvės chuliganė: „Pasaulį galima nustebinti ir burokėliu“

2018-05-31, Ketvirtadienis 16:05
Rima Aukštuolytė

„Paprastoji virtuvė mūsų namuose neegzistavo, pavyzdžiui, iki šiol makaronai su dešrelėmis man neegzistuoja“, – sako Jurgita Minderytė, menininkė ir pirmojo Lietuvoje namų restorano savininkė.

Todėl jos restorane nerasite patiekalų, kuriuos visi pažįstame. Silkė su mėsa, kepti inkstai, jaučio uodegos, kepti burokėliai ar tikri slaviški barščiai – tai tik keli pavyzdžiai, kaip J. Minderytė eksperimentuoja, savo virtuvėje sujungdama daugybės tautų palikimą.

Be to, pasak jos, net sovietmečiu šviežio maisto pasirinkimas buvo didesnis nei dabar: „Šviežia žvėriena, paukštiena tikrai egzistavo. Vokiečių gatvės „Gastronome“ visada buvo krevečių, tik žmonės nežinojo, ką su tuo daryti.“

Ar mes žinome, kas yra lietuviška virtuvė? Kaip ją pristatyti pasauliui? Ką lietuviai valgė tarpukariu ir kam prezidento Antano Smetonos žmonai reikėjo atskiros patalpos citrinoms? Kaip išvirti tikrus barščius? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymų ieškosime ketvirtadienį 16.08 val.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai