Iš jų mokosi visas pasaulis, jų virtuvė laikoma etalonu ir, neslėpkime, prancūzų kultūra ir elegancija iš tiesų žavi. Rašytoja Erika Umbrasaitė Prancūzijoje gyvena jau devynerius metus, ten atidarė meno galeriją, o neseniai pristatė savo trečią knygą. Beje, skirta gyvenimui Prancūzijoje.
Laidoje E. Umbrasaitė išsamiai papasakos apie Prancūzijoje vyraujantį maisto kultą: ko mes galime pasimokyti iš prancūzų, kaip nuo mažens auklėjami prancūzų vaikai, kuo pasireiškia lygybė prie stalo ir kodėl ten vištos ir triušiai parduodami su galvomis.
Rašytoja juokauja, kad Prancūzijoje kartais ne vietoje padėta ant stalo servetėlė gali kainuoti draugystę ar bent pakvietimą į svečius ir atskleidžia, kaip lengviausia šioje šalyje apsijuokti. Tačiau visus nesusipratimus prie stalo galima užglaistyti koketavimu, apie kurio formas irgi pakalbėsime ketvirtadienį 16:08 val. laidoje „Skonio iššūkis“.
Komentarai
Bendravimo taisyklės