Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Deivydas Praspaliauskas – apie šefo gyvenimo dilemas

2018-02-22, Ketvirtadienis 16:05
Rima Aukštuolytė

Vienas garsiausių Lietuvos šefų, burokėlių ambasadoriumi tituluojamas Deivydas Praspaliauskas savo karjerą pradėjo kaip indų plovėjas Danijoje. Tačiau jam pakako darbštumo, užsispyrimo ir talento, nes jau būdamas 23 metų Vilniuje atidarė savo restoraną.

Su D. Praspaliausku laidoje lyginsime lietuvišką ir skandinavišką virtuvę, neišsisuksime ir nuo kainų klausimo, taip pat apžvelgsime, kaip naujos maisto mados keičia šefų kasdienybę.

„Vakaras be nors vieno incidento retai praeina. Kai nieko neįvyksta, vakarienė praeina kaip pasivaikščiojimas parke. Dėl to labai neliūdžiu, nes suprantu, kad visi turime savo nuomonių ir įsitikinimų“, - apie vegetarų, veganų, žaliavalgių ir kitų mitybos grupių poreikius restorane kalba jis.

Šefas teigia suprantantis, kodėl žmonės atsisako tam tikrų ingredientų, nes, jo nuomone, daugelis produktų nebeturi skonio ir tekstūros. Jei nori geresnės kokybės, turi mokėti daugiau, o tada atsiranda kitų iššūkių.

„Kartais atsistoji į kampą ir nori verkti, nes ne visada įperki produktus, kurių norėtum“, - atvirai sako žinomas šefas, kuris laidoje atskleis ir apie kokius naujus projektus šiuo metu svajoja.

 

Nuo šiol laidoje kas mėnesį svečiuosis po vieną žymų Lietuvos šefą, su kuriais aiškinsimės restoranų verslo niuansus ir ieškosime atsakymų, kas yra lietuviška virtuvė.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai