Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Apie maistą techno stiliumi: kodėl šaltibarščiai „skamba“ tik Lietuvoje

2018-03-01, Ketvirtadienis 16:05
Rima Aukštuolytė

Muzikos vadybininkas Justinas Čekuolis daug metų praleido gyvendamas užsienyje. Ten, kur su visa šeima atsidurdavo dėl savo tėčio, žurnalisto Algimanto Čekuolio, darbų. J. Čekuolis sako, kad didelę įtaką jo meilei maistui padarė būtent gyvenimas Ispanijoje ir stipri šios šalies stalo kultūra.

„Ne kartą bandžiau iš kitų šalių į Lietuvą atsivežti kumpį ar sūrį, bet galiausiai suprantu, kad „neskamba“ tas maistas Lietuvoje, išplėštas iš natūralios aplinkos. Iš pradžių dėl to liūdėjau, kol supratau, jog tai tik stimulas dar daugiau eksperimentuoti kelionėse“, - juokiasi J. Čekuolis.

Tą patį jis sako apie lietuviškus šaltibarščius ir cepelinus, kuriuos jų šeima ne kartą bandė pasigaminti, gyvendami užsienyje. Be to, J. Čekuolis pastebi, kad lietuviai daugiausia dėmesio skiria kiaulienai ir bulvėms, nors turime tiek daug kitų produktų, kuriais galime nustebinti visą pasaulį – ne tik gamindami patiekalus, bet ir suteikdami unikalią galimybę pajusti mūsų regionų atmosferą.

Kodėl nereikia bijoti maisto ir klaidų? Kodėl svarbu stebėti, kokias emocijas maistas sukelia? Kodėl maisto ruošimas neturėtų būti našta?

Į šiuos ir dar daug kitų klausimų atsakymus išgirsite ketvirtadienį laidoje „Skonio iššūkis“, kuri šįkart energingai skambės techno muzikos ritmu!

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai