Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Ji aiškinasi, ką valgė mūsų protėviai

2019-07-13, Šeštadienis 10:00
Aušra Jurgauskaitė, Vaidas Markelevičius

Suanglėję grūdai, paukščių ir žuvų kaulai, vynuogių ir figų kauliukai – tai įvairiausi archeologų radiniai, kuriais remiantis, galima nustatyti, kuo anksčiau maitindavosi žmonės. Ir dar daugiau dalykų. Be galo daug informacijos gali suteikti ir žmogaus skeletas. Pavyzdžiui, ištyrus žmogaus šonkaulius, galima pasakyti, ką jis valgė penkerius metus prieš numirštant. O radus žmogaus vidinės ausies kauliukus, galima pasakyti, ką valgė jo motina.

Apie tai pasakoja Vilniaus universiteto Bioarcheologijos tyrimų centro vadovė, doc. dr. Giedrė Motuzaitė-Matuzevičiūtė.

Projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas

srtrf logo152

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai