Maisto ir valgymo kultūros tyrimai Lietuvoje gana naujas dalykas, kurį sąlygoja du veiksniai: besikeičiantis istorikų požiūris ir rekonstrukcinė istorija. Paskutiniaisiais metais pasirodė net dvi gastronomijos tradicijas Lietuvoje atskleidžiančios knygos, paremtos moksliniais tyrimais – „Istorinė Lietuvos virtuvė“ ir „Oginskių dvaro virtuvėje“. Tad šį kart į kelionę po kulinarijos pasaulį ir leisimės su mokslininku tyrėju, kuris puikiai žino ką valgė ir gėrė Lietuvos valdovai ir didikai, bajorai ir miestiečiai bei valstiečiai, kaip formavosi Lietuvos nacionalinė virtuvė. Dalyvauja vienas iš knygų autorių ir pagrindinis mokslinio pobūdžio gastronomijos leidinių iniciatorius VU Komunikacijos fakulteto prof. Rimvydas Laužikas.
Laidą remia Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondas.
Komentarai
Bendravimo taisyklės