Antradienį vienas prekybos tinklas pranešė sunaikinęs 160 tonų galimai nesaugios mėsos. Statistiškai vertinant, tokio kiekio užtektų metus pramaitinti 1,6 tūkst. mėsą valgančių asmenų.
Pusė Lietuvoje suvartojamos mėsos yra pramoniniu būdu pagaminta kiauliena, kurią įsigyjame prekybos centruose. Ar mėsos valgytojams užtenka žinių, kokios kokybės produkcija patenka ant jų stalo? Ko pastarasis salmonelių užkrato atvejis galėtų pamokyti apie kasdienius įpročius parduotuvėje ir virtuvėje?
Diskutuoja Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius, mėsos kultūros skleidėjas, laidos „La maistas“ vedėjas Vylius Blauzdavičius, maisto paveldo tyrėjas Rimvydas Laužikas, organizacijos „Tušti narvai“ vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė, parlamentaras, gydytojas Algimantas Kirkutis ir parlamentaras, ūkininkas Kazys Starkevičius.
Komentarai
Bendravimo taisyklės