Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

2021 metų biudžetas. Kaip gyvensime kitąmet?

2020-12-22, Antradienis 13:05
Aurimas Perednis

Seimas pradėjo 2021 metų valstybės biudžeto priėmimą. Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad biudžete numatytos išlaidos yra optimalios, o skolos suvaldymas atsispindės 2022 metų biudžete, nes dabar svarbiausia koronaviruso pandemijos pažabojimas. 

Vyriausybė koreguodama biudžetą padidino išlaidas koronaviruso pandemijos valdymui. Papildomų lėšų numatyta nedarbingumo išmokoms, įvairioms subsidijoms, lengvatinėms paskoloms. Kitais metais vidutiniškai 9 proc. didės senatvės pensijos, dešimčia eurų – iki 70 eurų – vaiko pinigai, minimali alga augs nuo 607 iki 642 eurų (iki mokesčių). 

Antroji laidos tema: daugiau kaip 11 mln. žmonių antradienio rytą jau pasižiūrėjo Youtube platformoje video, kurioje Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas kalbasi su savo nuodytoju iš FSB Konstantinu Kudriavcevu, kuris dirba kariniu chemiku.

Diskutuoja Seimo narys Kęstutis Glaveckas, dienraščio „Verslo žinios“ žurnalistas Stasys Gudavičius, VU profesorius Romas Lazutka, Darbdavių konfederacijos prezidentas Danas Arlauskas, saugumo politikos ekspertas Ignas Stankovičius, VDU politologas Bernaras Ivanovas.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.patreon.com/ziniuradijas

 

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai

stop113 Citata
2024 m. balandžio 18 d.