Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija parengė 100 patiekalų receptūrų, kuriomis nemokamai galės naudotis mokyklų virtuvės. Čija pudingas su vaisiais, burokėlių maltinukai, trintos brokolių, špinatų, pastarnokų sriubos, daržovių lazanija, įdaryta paprika – tokie ir daugybė kitų paprastesnių patiekalų siūlomi moksleivių pietų stalui. Tačiau tarp jų nėra įprastų lietuviškos virtuvės akcentų – cepelinų, bulvinių blynų, plokštainio. Pastarąjį ekspertai pakeitė į paprastą bulvių apkepą.
Apie siūlomus naujus valgiaraščius mokyklose – pokalbis su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski.
Kita tema: Kino pasaulyje išdalyti „Auksiniai gaubliai“. Kas ir už ką nusipelnė statulėlių – pasakoja kino kritikas Gediminas Jankauskas.
Komentarai
Bendravimo taisyklės