Gliuteno, laktozės, mėsos, riešutų, šokolado ir kitų produktų netoleruoja vis daugiau ir daugiau žmonių. Tačiau kreipti dėmesio vien tik į šiuos produktus nederėtų, nes yra žmonių, kurie alergiški agurkams, pomidorams ar citrusiniams vaisiams. Gydytojai liepia vengti chemikalų ir konservantų maiste, o žaliavalgiai mano, kad visos alergijos baigsis atsisakius gyvulinės kilmės produktų. Tačiau nuo ko iš tiesų kyla alergijos? Ar tai priklauso nuo genų, ar nuo įpročių, o gal tai atsitinka tiesiog be priežasties?
Į šiuos ir daugiau klausimų kartu su pašnekovais atsakys Alfas Ivanauskas ir Rima Aukštuolytė. Kodėl atsiranda alergijos ir kaip jas atpažinti papasakos vaikų alergologė Kristina Vaitkūnienė iš „Baltijos Amerikos klinikos“, o kaip kovoti su vaiko alergijomis maistui ir suprasti, kad tai tikrai alergija, o ne šiaip atsisakymas valgyti patars mama Jolita.
Komentarai
Bendravimo taisyklės