Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Tarsi epidemija plintančios alergijos maistui gali pargriauti bet kurį

2017-04-27, Ketvirtadienis 16:05
Alfas Ivanauskas, Rima Aukštuolytė

Gliuteno, laktozės, mėsos, riešutų, šokolado ir kitų produktų netoleruoja vis daugiau ir daugiau žmonių. Tačiau kreipti dėmesio vien tik į šiuos produktus nederėtų, nes yra žmonių, kurie alergiški agurkams, pomidorams ar citrusiniams vaisiams. Gydytojai liepia vengti chemikalų ir konservantų maiste, o žaliavalgiai mano, kad visos alergijos baigsis atsisakius gyvulinės kilmės produktų. Tačiau nuo ko iš tiesų kyla alergijos? Ar tai priklauso nuo genų, ar nuo įpročių, o gal tai atsitinka tiesiog be priežasties?

Į šiuos ir daugiau klausimų kartu su pašnekovais atsakys Alfas Ivanauskas ir Rima Aukštuolytė. Kodėl atsiranda alergijos ir kaip jas atpažinti papasakos vaikų alergologė Kristina Vaitkūnienė iš „Baltijos Amerikos klinikos“, o kaip kovoti su vaiko alergijomis maistui ir suprasti, kad tai tikrai alergija, o ne šiaip atsisakymas valgyti patars mama Jolita.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai