Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Apie seniausius valgių receptus mūsų regione

2017-05-27, Šeštadienis 08:00
Inga Berulienė

Jeigu kalbame apie vienokį ar kitokį kultūros reiškinio pažinimą, tai vieninteliai patikimi instrumentai yra moksliniai metodai, o patikima medžiaga – autentiški istorijos, archeologijos moksliniai šaltiniai. Ir kai knygynuose matome itin gausius kiekius knygų, skirtų gastronomijai, kulinariniam paveldui, tai pirmiausia žvilgtelėkime ne į gražias iliustracijas, o į autorių nurodomus šaltinius.

Šįkart laidoje ir kalbėsime ne tik apie istorinės virtuvės ypatumus, bet ir rašytinius šaltinius, kuriuose buvo pateikiami valgių pavadinimai, jų receptai.

Laidoje dalyvauja Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto prof. Rimvydas Laužikas.

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai