Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Kodėl sveika valgyti jogurtą?

2017-06-21, Trečiadienis 07:15
Vlada Musvydaitė

Jogurtas yra vienas sveikiausių pieno produktų, lengvai virškinamas ir maistingas, todėl kiekvienas turėtume jį įtraukti į savo racioną. Sveikiausias yra natūralus nesaldintas jogurtas be priedų, dar geriau, jeigu tai – graikiškas jogurtas, mat pagal to krašto tradicijas pagamintame jogurte yra žymiau daugiau baltymų, negu įprastame. Ypatingos vertės šiam produktui suteikia jame esančios gyvosios bakterijos, kurios suraugina pieną. Jos pagerina kalcio ir B grupės vitaminų įsisavinimą, taip pat skatina virškinimą, padeda atkurti gerųjų bakterijų populiaciją žarnyne. Būtent todėl jogurtas rekomenduojamas, jeigu vartojate antibiotikus – jie naikina gerąsias žarnyno bakterijas, todėl gali kamuoti virškinimo sutrikimai, viduriavimas. Reguliariai valgant jogurtą, galima išvengti šių nemalonių reiškinių.

Šis pieno produktas yra labai naudingas ir sportuojantiems, tinka valgyti po treniruotės – jame esantys baltymai lengvai pasisavinami, padeda vykti raumenų regeneracijai, o vitaminas D bei kalcis stiprina kaulus. Galite rinktis riebų arba liesą jogurtą, paskaninti vaisių gabaliukais ar riešutais, užšaldyti ir valgyti kaip ledus – tereikia pasitelkti vaizduotę. Net jei netoleruojate laktozės, ne bėda - dabar gaminama ir specialaus jogurto be laktozės. Išsirinkite savo mėgstamiausią ir mėgaukitės šiuo gardžiu ir naudingu produktu! 

Laidą remia „Pi Pilates Studija“.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai