Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

2018 m. biudžetas: kas gyvens geriau, o kam teks dar palaukti geresnio gyvenimo?

2017-09-20, Trečiadienis 13:05
Aurimas Perednis

Vienas svarbiausių politinių klausimų šiuo metu 2018 m. biudžeto planavimas. Kitų metų biudžetas bus perteklinis, pareiškė finansų ministras Vilius Šapoka, bet dar nesako, kiek pajamų į valstybės iždą planuojama surinkti daugiau nei išleisti.

Po susitikimo su Seimo valdyba Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad šis biudžetas yra ypač svarbus, pirmiausia todėl, kad jis labai ryškiai išreikštai socialiai orientuotas. Arti 4 mlrd. eurų skiriama socialinėms reikmėms ir beveik 500 milijonų daugiau socialinei atskirčiai mažinti. Prezidentė džiaugiasi, kad šis biudžetas atspindi ir kitą mūsų didžiulį prioritetą – valstybės saugumą, ne tik socialinį, bet ir karinį. „Tai istorinis biudžetas ta prasme, kad pirmą kartą 2018 metais Lietuva pasieks 2 proc. savo išlaidų gynybai, ir tai turbūt ne riba“, – kalbėjo šalies vadovė.

Kitų metų biudžeto projektą Seime, be valdančiųjų „valstiečių“ ir socialdemokratų, gali palaikyti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRI) bei „tvarkiečių“ frakcijų nariai, mano Seimo pirmininkas.

Laidoje dalyvauja: Seimo narys Kęstutis Glaveckas, Swedbank vyr. ekonomistas Nerijus Mačiulis, Lietuvos banko atstovas Ernestas Virbickas, Finansų viceministras Darius Sadeckas.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai